Uitzonderlijke aantallen/hoeveelheden


6

Vroeger overlijden na dieet.
Het is nu ook bewezen door een Zweedse studie onder 42.000 vrouwen: Wie aan Atkins doet of een ander koolhydratenarm dieet volgt, gaat eerder dood.
Wie weinig koolhydraten en veel eiwitten eet, verhoogt zijn kans op voortijdig overlijden met 6 procent. De kans om te overlijden door een hart- of vaataanoening stijgt zelfs met 13 procent.

Bron: AD 03 mei 2008

17

Vliegtuig haalt 17 ton afval van de Mount Everest
Met een Nepalees vliegtuig is gisteren 17 ton aan lege flesjes en blikjes opgehaald uit een dorp nabij het basiskamp ban de Mount Everest.
Duizenden trekkers en bergbeklimmers gaan elk jaar naar de regio Khumnhu waar de 8850 meter hoge berg ligt, en laten daar allerlei troep achter zoals lege zuurstofflessen, touwen, plastic, ladders en bierflesjes.
De vliegtuigmaatschappij Yeti Airlines die het afval ophaalde, wil toeristen met de grootscheepse schoonmaak actie milieu bewuster maken. De lege bierflesjes worden naar een bierbrouwerij gebracht voor hergebruik.

Bron: AD 15 maart 2008


57

Een 79 jarige Rotterdammer werd gisterennacht door zijn eigen zoon mishandeld én zwaargewond achtergelaten... tot de Thuiszorg hem 's avonds vond. De verdachte een 57 Rotterdammer , werd gisterenmiddag door de politie in Rotterdam-Noord geearresteerd. De man moet nog worden onderzocht, maar de politie denkt dat hij psychisch niet in orde is.
(Die hebben er kennelijk verstand van)

Bron: AD 08 april 2008


64

The Grid: 10.000 keer sneller dan internet

Wetenschappers van CERN leggen dat laatste hand aan 'the Grid', netwerktechnologie die het huidige internet wegzet als achterhaalde slak.

De huidige internettechnologie zou binnenkort wel eens tot het verleden kunnen behoren, vervangen door een alternatief dat zo'n tienduizend keer sneller is.

Deze nieuwe technologie, genaamd 'the grid' is ontwikkeld door wetenschappers van Cern, de organisatie die atoomfysisch onderzoek doet maar ook aan de wieg stond van het wereldwijde web (Tim Berners-Lee werkte er lange tijd).

The grid stelt gebruikers in staat om bijvoorbeeld een volledige film te downloaden in een paar seconden. Het biedt echter veel meer mogelijkheden dan dat. Het supersnelle netwerk zou ervoor kunnen zorgen dat het mogelijk wordt om holografische beelden te versturen en om online games te spelen met honderdduizend spelers te gelijk.
Revolutie voor de samenleving
David Britton, natuurkundeprofessor aan de Glasgow University en één van de mensen die het project leidt, gelooft dat deze nieuwe technologie een ware revolutie voor de samenleving zal betekenen: "Met een dergelijke vorm van computerkracht zullen toekomstige generaties de mogelijkheid hebben om samen te werken en te communiceren op manieren die 'ouder knarren' als ik zich helemaal niet voor kunnen stellen".

Hoe krachtig the grid precies is, wordt aankomende zomer duidelijk, op de dag die door wetenschappers bij Cern als 'red button day' is bestempeld. Op deze dag wordt de Large Hadron Collider (LHC) ingeschakeld, een deeltjesversneller die gebouwd is om de oorsprong van het universum te onderzoeken. The grid zal op hetzelfde moment worden ingeschakeld om de gegevens te verwerken die door LHC worden gegenereerd.

Verouderd Cern startte zeven jaar geleden met de ontwikkeling van the grid, toen onderzoekers zich realiseerden dat LHC op jaarbasis zoveel gegevens zou genereren dat er een stapel van 64 kilometer hoog zou ontstaan wanneer deze gegevens op cd zouden worden gebrand.
Omdat het huidige internet zich heeft ontwikkeld tot een netwerk dat bestaat uit een wirwar van kabels en apparatuur die oorspronkelijk voor telefonie waren bedoeld, is het niet geschikt voor de gigantische snelheden die Cern nodig heeft. The grid is daarom gebouwd met behulp van louter glasvezelkabels en moderne routingcentrales. Dit betekent dat er geen verouderde componenten aanwezig zijn die het datatransport kunnen vertragen.

Nieuw netwerk noodzakelijk
Professor Tony Doyle, technicus van het project, legt uit waarom the grid noodzakelijk was: "We hebben zoveel processorkracht nodig dat het niet eens mogelijk was om alle computers daarvoor binnen Cern te installeren, dat zou een gigantisch energieprobleem opleveren. Het enige antwoord was een nieuw netwerk dat zo krachtig is dat de gegevens onmiddellijk en zonder vertraging kunnen worden doorgestuurd. "

Nog niet voor consument
The grid zal op korte termijn niet beschikbaar zijn voor consumenten en in eerste instantie alleen dienst doen als supersnel netwerk voor bedrijven en academici. Het is volgens Doyle echter een kwestie van tijd voordat het netwerk zal doordringen tot de massa en de samenleving voorgoed zal veranderen.

Bron: Webwereld 8 april 2008


73

Beleggers hebben kritiek op het beloningsbeleid van Fortis. De Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar wil zijn topman Jean-Paul Votron een salarisverhoging van 73 geven tot 1,3 miljoen euro, zonder de aandeelhouders hierover te raadplegen..De bestuurder krijgt bovendien een bonus van 2,5 euro.

Bron: AD 17 april 2008

140

EP besluit tot aanpak fraude na druk van Van Buitenen
Je eigen vrouw in dienst nemen, Europees geld doorsluizen naar een nepfirma of sjoemelen met sociale premies van je medewerkers. Europarlementariërs die dat nu nog doen zullen binnenkort moeten stoppen met die praktijken.
...om welk deel van het jaarbudget van ruim 140 miljoen het gaat kon Van Buitenen gisteren niet zeggen..Uit de samanvatting blijkt dat 10 assistenten een ontslag vergoeding kregen terwijl ze nog werkten...

Bron: AD 12 maart 2008


150

Als al het zou uit de zeeën zou worden gehaald en op het land zou worden gelegd zou op de grond een laag van 150 meter zout liggen !
Bron: A global survey of marine life


180

In italië kunnen bij de verkiezingen van april 2008 gekozen worden uit 180 partijen,kieslijsten, sublijsten en belangengroepen.Dit blijkt uit het overzicht dat het ministerie van Binnenlands Zaken in Rome heeft gepubliceerd na het sluiten van de aanmeldingen.
Er is een ruime keuze uit diverse christendemocratische en communinistische partijen. Een aantal partijen voert de vlam van de voormalige neofascisten in zijn symbool.
Tevens zijn exotische groeperingen zoals 'Juristen van het Heilige Roomse Rijk', de lijst 'Ik stem niet' en de 'Partij van de existentiële Impotenten'.

Bron: AD 4 maart 2008


In 2007 vetrok er elke 2 dagen een delegatie van rijksambtenaren vanuit Den Haag naar de Antillen. In totaal gaat het om 180 delegaties van 11 verschillende ministeries. Alle ambtenaren reizen Business Class á € 3200.-. Een delegatie bestaat uit 1 tot 8 personen.. Delegaties van de 2de kamer zijn niet meegrekend..

Bron: AD 4 maart 2008


200

De restauratie van het SS Rotterdam gaat niet de geschatte 30 tot 40 miljoen kosten, maar zal in werkelijkheid 140 tot 200 miljoed gaan kosten. Eigenaresse, de Rotterdamse woningcorporarie Woonbron, verzekert dat zijn 50.000 huurders niet hoeven te vrezen dat zij opdraaien voor de tegenvaller.

Ed.:(die betaalden al jaren te veel, dus dat hadden ze al gedaan)

Bron: AD 21 april 2008


500

Arme Kenianen betalen voor regering.
Het onderhouden van de nieuwe politieke elite van Kenia kost zoveel geld dat de minister van Financiën moet bezuiningen op de opvang van mensen die door politiek geweld zijn ontheemd.
Met de vorming van een nieuwe regering van nationale eenheid in april telt dit land nu meer dan 40 ministers plus nog tientallen onderministers. Die kosten de keniaanse belastingbetaler omgerekend meer dan 500 miljoen euro.
Voor zover nu valt te achterhalen zal de regering bezuiningen op gezondheidszorg, onderwijs en infrastructuur. Bijna de helft van de bezuiningingen wordt gerealiseerd door het schrappen van hulp aan vluchtelingen.. ..

Bron: AD 02 mei 2008


754

Salarisverhoging van 754 procent. Zimbabwaanse leraren krijgen een loonsverhogong van 754 procent. Het maandsalaris van de ongeveer 100.000 docenten gaat daarmee naar ruim 73 euro per maand. Afgelopen weken stemde president Mugane in aanloop naar verkiezingen al in met de salarisverhoging voor politie- en veiligheidsdiensten. Zimbabwe verkeert in een diep economische crisis met voedseltekorten en een enorme werkeloosheid

Bron: AD 15 maart 2008


2028

Gemeenten en provincies besteden tienduizenden euro's om aanwezig te zijn tijdens de Olympische spelen.(China). Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven zeggen het sportevenement aan te grijpen om stadsrecame te maken. Ook zou het nuttig zijn. De mogelijke spelen in 2028 wordt eveneens genoemd.
Om die reden gaan ook de provincies Utrecht en Flevoland. De reis kost deze laatste provincie 30.000 euro.

Bron: AD 21 april 2008


2341

MijnAlbum raakt er 1719 kwijt en BliXem 2341.
De vier slimme internetnerds van MinjnAlbum.nl moeten honderden numerieke domeinnamen inleveren. Volgens de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) heeft MijnAlbum.nl deze webadressen eind februari op een oneigenlijke manier verkregen... De vier slimmerikken zetten 35 mailservers met speciaal geschreven software in. Het effect was dat zij tegen de 2600 numerike domeinnamen wisten te bemachtigen. Door de extreem hoge belasting van de systemen kon een aantal tussenpersonen moeilijk verbinding maken om aanvragen in te dienen.

Bron: AD 25 maart 2008


2600

Meer beveiligers dan agenten
In Brazilië zijn meer particuliere beveiligers actief dan militairen of politieagenten. Het Zuid_Amerikaanse kand telt 2600 beveiligingsbedrijven, die gezamelijk 431.000 beveiligers in dienst hebben. Bij de politie werken bijn a412.000 mensen en het leger bestaat uit 320.000 militairen. Het aantal beveiligingsbedrijven is vooral in de jaren ‘80 en ‘90 toegenomen als gevolg van de grote criminaliteit.

Bron: AD 06 juni 2008


30.000

Geld om zelf zorg in te kopen is alweer op.
DEN HAAG - Zieken en gehandicapten die zelf hun hulp in huis willen regelen, komen binnenkort in de problemen.
..De laatste jaren groeit het aantal mensen dat van deze regeling gebruikmaakt explosief. Een jaar geleden waren er ruim 65.000 aanvragen, nu zo’n 90.000. ..
..Jaarlijks krijgt dhr. ... € 30.000. Van dat geld betaalt hij een verpleegster die op afroep beschikbaar is... "Zonder mijn persoonsgebonden budget (pgb) zou mijn leven instorten. Ik zou niet meer kunnen werken en niet meer op vakantie kunnen gaan"

Persoonlijke noot:(Hoezo slecht betaald in de zorg. Volgens mij zijn er genoeg niet gehandicapten die ook niet met vakantie kunnen)

Bron: AD 6 maart 2008


44.000

Kleuren
Bij Rolls Royce kan je uit 44.000 kleuren kiezen..


64.000

Grauwe pijlstormvogels.
Grauwe pijlstormvogels leggen één wit ei. Ze broeden in grote kolonies op eilanden bij Nieuw-Zeeland (waaronder Bare Island), als het daar zomer is. In juni trekken ze naar het noordelijk deel van de Stille Oceaan om te overwinteren in Japan, of aan de westkust van Alaska of Californië. Wanneer het daar herfst wordt vliegen ze weer naar het zuiden. In een jaar tijd leggen ze zo boven de Stille Oceaan een recordafstand van meer dan 64.000 km af, waarbij ze profiteren van aanhoudende luchtstromen als de passaat en per dag meer dan 900 kilometer kunnen afleggen.. 

Bron: Wikipedia


65.000

Gemeente betaald voor Ter Horst
De gemeente Nijmegen betaalt een naheffing van bijna € 65.000 die oud-burgemeester Guusje Ter Host kreeg van de belastingdienst voor privë gebruik van haar dienstauto....Voor nevenfuncties die voortvloeiden uit haar burgermeesterschap gebruikte zij haar dienstauto.

Bron: AD 16 april 2008


80.000

Boeren: Paddentrek was een teken.
Het seismologisch instituut van Sichuan (china) heeft waarschuwingen voor een dreigende natuurramp vorige week weggewimpeld. Boeren hadden het instituut gewezen op een opvallende paddentrek. De boeren interpreteerden de vlucht van de padden als een voorteken van een natuurramp. Het instituut reageerde met een oproep aan de bevolking gewoon aan het werk te gaan. Chinese blogs maken ook melding van andere verschijnselen die in verband kunnen kunnen staan met de aardbeving. Op 5 mei verscheen een artikel over het plotseling opdrogen van een meer in de provincie Hubei. Ruim 80.000 ton water verdween in vier uur tijd onder de grond.

Bron: AD 14 mei 2008


100.000

Door de gierende infaltie van bijna 100.000 procent heeft de Zimbabwaanse regering letterlijk bakken met geld nodig om in het zadel te blijven...Een bankbiljet met de hoogste waarde (10 miljoen Zimbabwaanse dollar) is nu slechts 26 eurocent waard. Een drukkerij in München levert elke week zo'n 170 triljoen Zimbabwaanse dollars, 432.000 vellen.De regering maakte gisteren bekend dat burgers niet meer dan 500 miljoen dollars mogen bezitten, wat omgerekend neerkomt op 13 euro. Wie meer bezit kan wegens onwettelijk hamsteren worden bestraft.

Bron: AD 4 maart 2008

10.000.000.000

Nieuw biljet van 100 miljard.
Zimbabwe heeft vandaag een nieuw bankbiljet geïntroduceerd ter waarde van 100 miljard Zimbabwaanse dollar (ruim 3 euro). Een euro zou overeenkomen met ongeveer 30 miljard Zimbabwaanse dollars. De officiële inflatie liep in juni op tot 2,2 miljoen procent. Volgens waarnemers is dit in werkelijkheid veel hoger: 10 tot 15 miljoen procent.

Bron: AD 21 juli 2008


28.000.000.000

Miljoenenvergoeding voor dochter van roker
LOS ANGELES - Sigarettenfabrikant Philip Morris moet 13,8 miljoen dollar (bijna 10 miljoen euro) betalen aan de dochter van een aan longkanker overleden roker.

Dat heeft een rechtbank in de Amerikaanse stad Los Angeles bepaald, meldde de Los Angeles Times dinsdag. Het bedrag moet worden uitgekeerd aan Jodie Bullock, die namens haar moeder acht jaar geleden een zaak aanspande tegen de sigarettenmaker. Moeder Betty stierf in 2003 op 64-jarige leeftijd. Ze had 47 jaar gerookt. Philip Morris vindt dat het bedrijf niet alle schuld hoeft te dragen. Betty had kunnen stoppen met roken vanaf het moment dat bekend werd dat roken schadelijk is voor de gezondheid, betoogde de advocaat van het bedrijf.
Verlagen
De zaak tussen de sigarettenfabrikant en de familie Bullock sleept al jaren. In 2002 bepaalde een jury dat Philip Morris de familie 28 miljard dollar moest uitkeren. Later besloot een hogere rechter dat bedrag te verlagen tot 28 miljoen.
Philip Morris ging in beroep, omdat de 28 miljoen een excessief bedrag zou zijn. De zaak moest daarom opnieuw gevoerd worden.

Als u zelf nog mooie voorbeelden heeft als aanvulling op deze pagina, kunt u deze mailen naar de beheerder

© Peter Franke